2017 yılının en iti antivirüsü

Bilgisayarınızı tehlikeli virüslerden koruyacak yeni bir antivirüs programı mı arıyorsunuz? O zaman tavsiyelerimizi dinleminizde fayda var çünkü piyasada ücretsiz hizmet sunan çok sayıda şirket bulunmakta. Bir sürü programı deneyip test etmenin sıkıntısını es geçin ve sizin için hazırladığımız 2017'nin en iyi ücretsiz antivirüs programları listesini inceleyin.

Piyasada artan fidye yazılım saldırıları ile, güvenilir bir antivirüs programının ne kadar çok önemli olduğu ortaya çıktı. Elbette, ücreti yazılımlar daha başarılı ve sofistike gözükmekte, ama yine de ücretli programlara çok yakın hizmet sunan ücretsiz programlarda bulabilirsiniz.

Unutmayın ki, maksimum koruma için antivirüs-antikötücül yazılım veya anti casus programlarının bir arada kullanılması tavsiye edilmekte çünkü tipik antivirüs araçları bilgisayarları kritik bazı zararlı programlardan korurken anti-casus ve anti-kötücül yazılım programları da, reklam yazılımları, tarayıcı korsanları, potansiyel istenmeyen programlardan korur sistemi. Direk konuya girelim ve size sisteminizi korumak için 2017 yılıının en başarılı programlarını tanıtalım.

The best free antivirus 2017

1. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirüs tüm sistemi tek bir tuşla analiz eder. Bu program oldukça kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve teknolojiye çok yatkın olmayan kullanıcılar bile rahatlıkla kullanabilir. Avira Free Antivirüs bilgisayarı, virüsler, truva atları, solucanlar, casus yazılımlar gibi tüm kötücül yazılımlardan koruyan bir kalkan korumas oluşturur.

Program buluta dayalı bir tarama sistemi kullamakta bu da şüpheli programlara ait parmak izleri anlık olarak internete gönderilip incelenmekte ve eş zamanlı olarak serverdan alınan cevap hemen kullanıcının sistemine gönderilmekte. Muhtemelen bu programın en kötü özelliği tarama işlemi sırasında sistemi oldukça yavaşlatması.

Yine de, bu programın ücretsiz olduğu ve kötücül yazılımları tespit konusunda oldukça başarılı olduğu hesaba katılınca, sistem yavaşlaması çok yüksek bir bedel gibi gözükmemektedir. Program hem Windows hem de Mac kullanıcıları için dizayn edilmiştir. Antivirüs programının cazip özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahipi olmak için, geliştiricisinin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz..

Avira Free Antivirus

2. Avast Free Antivirus

Avast Antivirüs programının ücretsiz versiyonu gerçek zamanlı koruma özelliğ ile ödül kazanmış bir programdır. Antivirüs çok kusursuz çalışır ve programları inceleyip zararlı olanları başarılı ile tespit eder. Avast’ın Virüs laboratuarı Avast-koruması altındaki her bilgisayara bir “aşı” kodu göndermekte.

Program dolandırıcı web siteleri blocklama, fidye yazılımlarını, virüsleri, reklam yazılımlarını, tarayıcı korsanları ve güncelliğini yitirmiş programları tespit etme özelliğine sahip. Dahası, Avast ağda bağlı, telefon, yazıcı, TV, tablet gibi diğer cihazların güvenli olup olmadığnı da kontrol etmekte.

Bu program ile, güvenlik açığı yaratabilecek güncelliğini yitirmiş programları derhal tespit edebilir ve gelecekte olası hack saldırılarından korunabilirsiniz. Ayrıca performans taraması yapabilir veya şifrelerinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Avast Windows, Mac, Ve Android kullanıcılarını, programı denemeye davet ediyor ; olur da denemek isterseniz, Avast'ın resmi sitesini ziyaret ederek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz..

Avast Free Antivirus

3. AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirüs Free, ücretsiz antivirüs koruması arayanlar için bir diğer başarılı seçenektir. Bu sistemi hem kötücül yazılımlara karşı korumakta hem de gerçek zamanlı güvenlik sağlamakta böyle sisteminize kötücül programların indirilmesini engellemekte. Kullanıcı dostu arayüzü, ürünün kolay kullanılmasını sağlamakta ve işin byük çoğunluğunu kendisi otomatik hallederken kullanıcıya arkasıa yaslanmak kalmakta.

Program düzenli olarak kendisini güncellemekte, bu da son güncellemeleri takip etme konusunda endişelenmemeniz gerektiği anlamına gelmekte. – programen güncel virüs tanımlarını sisteminden otomatik olarak indirmekte. Bu güvenlik aracı Windows XP SP3, 7, 8, ve 10, ayrıca Mac OS 10.8 ve üstü, hatta Android 2.2 ve sonrası cihazlarla ile uyumludur.

Bu program zararlı linkleri engellemede yüksek başarı elde etmiştir ve güvenlik yazılımına para vermek istemeyenler için bir diğer başarılı alternatiftir. Buradan daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

AVG Antivirus Free

4. Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirüs programının ücretsiz versiyonu güvenlik yazılımına para vermek istemeyenler için başarılı bazı özellikler sunmakta. Yazılım başarılı bir tarama ve virüs kaldırma işlemini garanti etmekte, ayrıca kimlik hırsızıklarına karşı da harika bir koruma sağlamakta.

Yazılım, sistemde çalışan uygulamaları gözlemler ve şüpheli bir haraket görmesi halinde hemen ilgili uygulamayı blocklar ayrıca dolandırıcı özellikle gösteren sitelere ulaşımı da engelleyip kullanıcının kimlik bilgilerini güvende tutar. Bitdefender Antivirüs programı Windows 7 SP1, 8, 8.1, 10 uyumludur fakat şirket Mac ve Android için de güvenlik çözümleri sunmaktadır.

Ücretsiz versiyonun ücretliye göre bir çok özellikten mahrum olduğunu da belirtmeliyiz ; yine de ana arama veritabanları aynıdır. Bu antivirüs programı ilginizi çektiyse daha detaylı bilgiye, Bitdefender'ın websitesini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Free Bitdefender edition

5. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirüs ücretsiz güvenlik aracı arayanlar için bir diğer seçenektir. Bu ufak boyutlu ama güçlü araç, Windows 10, 8/8.1, 7, Vista, ve XP ile uyumlu çalışır. Yazılımın kullanıcı dostu bir arayüzü mevcuttur ve bilgisayar kullanıcıları arasında bu yüzden tercih edilmektedir.

Panda Free, Rescue Kit özelliği ile USB sürücülerinizi de çok sayıda saldırıdan korur ve bilgisayarınızı bir çok kritik problemden kurtarmış olur. Panda'nın bir diğer faydalı özelliği ise gerçek zamanlı koruma sağlaması ve sisteminize izinsiz girişleri engellemesi ve izin verilmeyen programların kurulumuna mani olması.

İpucu: Bu programı kurarken dikkatli olun ve beraberinde gelebilecek diğer programları yüklesine engel olun akti taktirde tarayıcınızın ana sayfası aniden değişebilir. Bir diğer sorun ise diğer anti-virüs programları ile kıyaslandığında oldukça yavaş tarama gerçekleştirmesi. Panda'nın ücretsiz versiyon hakkında daha fazla detaylı bilgiyi buradan elde edebilirsiniz..

Panda Free Antivirus

Hepsini bir arada sunan bir program deneyin: Reimage

Antivirüs programları günümüz dünyasında vazgeçilmezdir çünkü sisteme girmeye çalışan kötücül programları engellerler. Yine de, bir çok özelliği yıllık €37.95 gibi bir fiyata sunan bir güvenlik aracı mevcut. Bu programın adı Reimage, ve bilgisayarınızın performansını tamamen değiştirebilir.

Program donanım, güvenlik ve stabilite kaynaklı hataları bulmak için sistemi tarayıp analiz eder, ve ardından sorunları giderir. Reimage programının en eşsiz özelliği virüs ve kötücü yazılımları tespit etmek için Avira AntiVir virüs veritabanını kullanması, ayrıca, Windows sistem dosyaları için sistem optimize edici hizmeti de vermektedir ki bu özellik de virüs saldırılarından sonra sistemi onarmaya çalışırken çok işe yaramaktadır.

Reimage bilgisayarınızı hızlandıracak, performans ve stabilitesini arttıracak ve kritik programları sistemden kaldıracaktır, sunduğu hizmetlerle kıyaslandığınca çok cazip bir ücret karşılığı her şeyi yapan bir anti-virüs programına sahip oalcaksınız. Reimage hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için, bu incelemeye göz atabilirsiniz..

Reimage 2017

Yazar hakkında
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Kötü Amaçlı Yazılım Analiz Uzmanı...

Olivia Morelli ile iletişme geç
Esolutions Şirketi hakkında

Diğer dillerde oku