2017 yılının en iyi fidye yazılım temizleme araçları

2016 yılı fidye yazılımı yılı ünvanını haketmektedir. On iki ay içinde, binlerce kripto-fidye yazılımı ve ekran kilitleyen parazitler başarı ile milyonlarca kullanıcının bilgisayarına kendisinden hiç şüphelendirmeden girdiler . Ne yazık ki, mevcut yönelimlere bakıltığında yakın gelecekte de olumlu bir sonuç veya bir farklılık olacak gibi durmuyor. Fidye yazılımlarının saldırıları önümüzdeki yıl daha da artacal, ve bir takım fidye yazılımı benzeir özellikler gösteren hibrid kötücül yazılım varyasyonlarında artış beklenmekte. . Neyse ki, güvenlik yazılımı şirketleir henüz savaşı bırakmaya niyetli değil. Hatta, siber saldırılardaki artış güvenlik uzmanlarının eş zamanlı koruma sağlayabilecek programlar için daha fazla ve daha sıkı çalışmalarına sebep olmaka. Siber saldırılara karşı koruma alanında yapılan gelişmelerin sadece kurbanların faydasına değil aynı zamanda kötücül yazılım endüstrisine genel olarak faydalı olduğunu unutmamak lazım. Daha güçlü virüs koruma araçları geldikçe, daha komplike siber saldırılar gerçekleşecek. Dürüst olmak gerekirse; bu sabaş asla sona ermeyecek, bu yüzden de bilgisayar kullanıcılar güvenliklerini elden bırakmamalı ve anti-virüs yazılımlarını sürekli yenileyip güncellemeli.

Şu anda, pazarda çok sayıda anti-fidye yazılımı ve anti-fidye yazılımı temizleme programı mevcut. Bu kadar çok yazılımın kullanıcılar için kafa karıştırıcı olması gayet normaldir. Bunun için, dikkatinizden kaçmaması gerekiğini düşündüğümüz programların listesini ahzırladık. Şunu önemle belirtmek isteriz ki, fidye yazılımları sürekli gelişip değişmekte ve hiçbir zaman 100% güvenlik garantisi mevcut değil. Bu yüzden, sadece bir tane anti-fidye yazılım çözümüne güvenmemelisiniz. Bu saldırılardan sisteminizi korumak için ekstra önlemler almalısınız. Ayrıca, fidye yazılım temizleyicilerin, şifrelenmiş programları temizlemesini beklememelisiniz. Bu dosyalar artık zararlı dosyalar içermemektedir ve sisteminize daha fazla zarar veremezler. Aşağıdaki incelemede, sizi 2017 yılının en iyi fidye yazılım temizleme programları ile tanıştırıcaz, ve umarız ki kendinize ne uygun ürünü seçmenizde yardımcı olabiliriz.

1. Malwarebytes 3.0

Eğer az yer kaplayan ve hızlı bir fidye yazılımı çözümü arıyorsanız Malwarebytes Anti-Fidye Yazılımı tam olarak aradığınız program olabilir. Yakın zamanda, Malwarebytes büyük bir güncelleme geçirdi ve artık antivirüs yazılım çizgisine daha da yaklaştı. Şimdi Malwarebytes 3.0 yeni ve ek özelliklerde sunmakta ve programın yapımcılarına göre bu özellikler programı yaklaşık 4 kat daha güçlü ve hızlı kılmakta. The 14 günlük ücretsiz deneme periyodu programın kötücül yazılımları ve web sitelerini engelleme özelliklerini görmek için yeterli olacaktır. Deneme süresinden sonra, 1 yıllık Malwarebytes 3.0 Premium’u $39.99 karşılığında satın alabilirsiniz. Malwarebytes 3.0 hakkında daha fazla bilgi için.

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes Anti-Malware oldukça havalı bir anti-kötücül ayzulım programıdır ve oldukça sofistike veri tabanı sayesinde fidye yazılmlarından etkilenmiş kullanıclar için tanrının bir lütfu gibidir. Uzun kurulma süresine rağmen, program oldukça hızlı ve kullanımı kolaydır ve tüm kullanıcılar rahatça arayüzünden faydalanabilir. Bazı fidye yazılımı mağdurları Plumbytes’ın veri kurtarma özelliği sunmamasından şikayet edebilirler . Bununla birlikte, bunun bu yazılımın işi olmadığını bilmeniz gerekir. Program başarılı bir şekilde truva atlarını, rootkitleri tespit eder, potansiyel tehlike gördüğü downloadları engeller, dolandırıcılık sayfalarını ziyaret etmenize engel olarak sisteminize dolaylı olarak fidye yazılımlarından korur. Özetlemek gerekirse, altı aylık Premium lisans $49.99’dır ve Plumbytes Anti-Malware yazılımı anti-kötücül yazılımlar pazarında fiyat ve performans açısından en iyi ürünlerden birisidir. Plumbytes Anti-Malware, hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın ….

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirüs

Webroot SecureAnywhere Antivirüs MAC OS x tabanlı bir tarayıcı olarak ortaya çıkmış güvenilir bir antivirüs çözümüdür ayrıca hem OS X, Windows hem de Androir IOS için versiyonları mevcuttur. Bulut tabanlı sunucuları, programın gerçek zamanlı güncellenip, yenilenmesine imkan verip virüs veritabanının her zaman güncel olmasını garantiler. Webroot sistem taraması gerçekleştirirken her zaman serverları ile iletişim halinde olur. Webroot SecureAnywhere AntiVirüs korumaından menun kalırsanız yıllığı $25.99 gibi çok mantıklı bir fiyada sahip olabilirsiniz. İlginizi mi çekti? Webroot hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın

4. Zemana Anti-Malware

Her ne kadar Zemana AntiMalware görece yeni bir kötücül yazılım tespit etme aracı olsa da, çoktan binlerce kullanıcısı mevcuttur. Program inanılmaz derecede hızlı olup tüm sistem taramasını 5 dakikadan kısa sürede tamamlamakta. Hemen hemen bütün anti-kötücül yazılım çözümleri gibi, Zamana da ücretsiz deneme sürümü hizmeti sunmakta. 7/24 teknik destek, gerçek zamanlı koruma ve tabiki fidye yazılımlarından koruma size sadece $6.95’a mal olmakta. Gerçekten piyasanın en hızlı ve hızlı gelişen programı Zemana AntiMalware için çok uygun bir fiyat. Zemana AntiMalware daha fazla detaylı bilgi için tıklayınız…

5. OSHI Defender

OSHI yukarıdakilerin arasındaki en iyisi olmayabilir fakat yine de bu programların her birisi farklı bir özellik sunmakta. Kompleks ve ağır sisteminzi yavaşlatıp, fazla ram tüketecek bir anti-kötücül yazılım aracına ihtiyacınız, OSHI Defender programını kesinlikle denemelisiniz. Ayrıca, bu program sadece fidye yazılımı kaldırma aracı olmayıp aynı zamanda gerçek zamanlı koruma da sağlamakta. Ana odak noktası gizlilik olmakta ve özellikle internetteki gizliliğine önem veren kullanıcılara tavsiye etmekteyiz. Altı aylık kötücül yazılım ve arttırılmış mahremiyet koruması sadece $39.99 karşılığında sizin olabilir . OSHI Defender hakında detaylı bilgi için tıklayınız.

BONUS: Fidye yazılmı saldırısından sonra sisteminizi Reimage düzeltin

Bu yazılım incelemesinde anlattığımız programların hepsi güçlü ve güvenilir olup fidye yazılımlarını kaldırmakta kendi çapında başarılıdır. Her ne kadar bu tarz programlar zararlı dosyaları silse de, saldırının etkilerini azaltamazlar. Bu konu için özel geliştirilmiş araçlar sisteminizi eski haline geri getirebilir. Bu amaçla geliştirilmş olan Reimage gibi PC tamir araçları işine yarayabilir. Her ne kadar Reimage şifrelenmiş dosyalarınızı geri getirmese de, sistem dosyalarını onarma , eksik kayıt dosyalarını yerine koyma konusunda yardımı olabilir. Bir cihazda kullanabileceğiniz bir yılık Reimage desteği $69.95’dır. Reimage hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Yazar hakkında
Lucia Danes
Lucia Danes - Virüs araştırmacısı

Lucia Danes ile iletişme geç
Esolutions Şirketi hakkında

Diğer dillerde oku