2017 yılının en iyi ücretsiz kötücül yazılım temizleme araçları

2017 yılının en iyi ücretsiz kötücül yazılım temizleme programları?

Gününümzde, siber suçların boyutu epik bir hal almıştır. Siber suçluların kurbanların bilgisayarını kontrol altına almak için kullandıkları birincil silahları kötücül yazılımlardır ve her bilgisayar kullanıcısı bu zararlı yazılımlara karşı mutlaka önlem almalıdır.

Her ne kadar sibersuç farkındalığı önemli olsa da, gerçekçi olmak gerekirse – dolandırıcıların kullandığı tüm yöntemler hakkında araştırma yapmak ve bilgilenmek çok fazla emek ve zaman almaktadır dahası fazla teknolojik dile yazılmış bu metinler çoğu kişiye sıkıcı gelmektedir.

Bu yüzden, en ideal çözüm, omuzlarınızdan bu yükü alıp internette güvenli surf yapmanıza yardımcı olacak güvenilir bir anti-kötücül yazılım programı kurmaktır.

Yine de, çok bilinen kötücül yazılım temizleme programlarının büyük çoğunluğu ücretlidir ve sadece küçük bir kısmı ücretsiz deneme sürümü şansı vermektedir. Peki ya güvenlik yazılımına para vermek istemiyorsanız? Her ne kadar ücretli programlar daha iyi hizmet sunsa da çaresiz değilsiniz. Yine de, sisteminize yanlışlıkla yüklediğniz kötücül yazılımlara karşı ücretsiz kötücül yazılım temizleme programları da mevcuttur. Aşağıda, en iyi ücretsiz kötücül yazılım temizleme programlarının listesini veriyoruz

Best free malware removal tools of 2017

İPUCU: Lütfen ücretsiz yazılımları sisteminize kurarken dikkatli olun. Programları sadece güvenilir kaynaklardan indirmeye özen gösterin ve yükleme işlemi sırasında Özel/Gelişmiş seçeneklerini tercih edip önceden seçili gelen programların, araç çubuklarının ve tarayıcı araçlarının seçkilerini kaldırın.

1. Malwarebytes Free 3.0

Malwarebytes siber güvenlikle alakalı olanlar için oldukça bilinen bir isimdir. Bu şirket yıllardır ev kullanıcıları ve şirketler için güvenlik çözümleri üretmekte. Son ürünleri olan, Malwarebytes 3.0 ise güvenlik programına para vermek istemeyenler için ücretsiz deneme sürümü de sunmaktadır. Program Malwarebytes Premium sürümü 14 gün ücretsiz olarak kullanmanıza imkan vermekte sonrasında ise ücretsiz versiyona otomatik olarak geçmektedir. Ücretsiz versiyon da bir anti-kötücül yazılım/anti-casus yazılım şeklinde çalışmakta yani çok farklı kötücül yazılımları tespit edebilmekte. Ayrıca, Malwarebytes 3.0 ücretsiz anti-rootkit özelliği de sumakta ve bunun sayesinde rootkitleri yokedilmekte ve bozuk dosyaları onarabilmekte. Malwarebytes hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Malwarebytes Free 3.0

2. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirüs şu an piyasada var olan en iyi ücretsiz güvelik yazılımlarından birisi. Oldukça ufak boyutlu kullanımı kolay ve güçlü bir program. Panda Antivirüs'ün ücretsiz versiyonu kötücül yazılımlara karşı maksimum koruma sağlamakta, kendisini otomatik olarak güncellemekte ve kullanıcıyı kompleks ayarlarla sıkmamakta. Yine de, Panda Antivirüs programını ücretsiz versiyonu biraz yavaş çalışmakta çünkü tüm sistem tehditlere karşı taraması biraz zaman almakta. Lakin, programın sunduğu casus yazılımlara ve kötücül yazılımlara karşı gerçek zamanlı koruması, USB sürücüleri virüslerden koruması ve kritik durumlarda bilgisayarınız için sunduğu Kurtarma Kiti özellikleri ile ücretsiz anti-kötücül yazılım temizleme programları arasında önemli bir yere sahip olmaktadır. Bununla birlikte Panda Security ücretsiz deneme versiyonu ile birlikte belli bir süre deneyip memnun kalırsanız satın alma imkanı da sunmakta.

Panda Free Antivirus

3. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirüs sahip olduğu mükemmel kötücül yazılım tespit etme özelliği ile bilinmekte. Ücretsiz versiyonu virüsler, truva atları ve casus yazılımlara karşı koruma sağlamakta. Program bulut bazlı koruma sağlamakta ve farkettirmeden şüpheli haraketlere karşı sürekli sistemi tarmakta. Her ne kadar ücretsiz versiyon sistemi Pro versiyona göre daha yavaş tarasa da, yazılım geniş özellikle sunmakta. Son derece özelleştirilebilir tarama motoru, ve ücretsiz eklentileri ile dikkatinizden kaçmaması gereken ücretsiz kötücül yazılım kaldırma programlarından birisi.

Avira Free Antivirus

4. Spybot Search and Destroy

Spybot Ücretsiz versiyonu, ücretsiz bir kötücül yazılım temizleme programı veya ekstra bir koruma katmanı isteyenler için biçilmiş kaftan. Tarayıcısı, rootkitleri, casus yazılımları ve kötücül tehditleri tespit edebilir, her ne kadar program görece yavaş olsa da, kesinlikle diğer güvenlik yazılmlarını yanında bulunması gereken bir program. Program ayrıca, ileri seviye bilgisayar kullanıcıları için sistemideki belli dosyaları, belli klasörleri hedef almaya yarayan bir panel de sunmakta. Hepsinden önemlisi, Spybot Search & Destroy dosyaları belli bir beyaz listeye göre taramakta bu da dosyaların güvenli olup olmadığına karar vermesine yardımcı olmakta. Son olarak, bu ücretsiz program ayrıca ücretsiz destek de sunmakta ve istediğiniz zaman Spybot destek ekibine eposta yolu ile ulaşabilme imkanı vermekte. Bu program hakkında detaylı bilgiyi Spybot incelemesi'nde bulabilirsiniz.

SpyBot Search and Destroy

5. Emsisoft Emergency Kit

Her ne kadar, Emsisoft Anti-Kötücül yazılımı, 30 günlük deneme süresi sunda da bir aylık koruma pek yeterli değildir. Ücretsiz bir kötücül yazılım temizleme aracına ihtiyaç duyuyorsanız, o zaman Emsisoft Emergency Kit yüklemeyi gözden geçirebilirsiniz. Bu kit sistemde tarama yapması ve virüsleri kaldırması için yüklenmeye ihtiyaç duymamaktadır. Programın avantajlı özeliği ise oldukça taşınabilir olması, USB flash diskinize aktarıp diğer cihazlara da kurabilirsiniz. Bu kit Emsisoft Emergency Kit tarayıcısını içermekte, oldukça grafik bazlı bir arayüz sunmakta, bir de Emsisoft Commandline Tarayıcısını içermekte ve komut satırı ile kontrol edilmekte. Bu kit virüsleri, solucanları,truva atların, arayıcıları, tuş kaydedicileri ve diğer bir çok casus yazılımını temizleyebilir. Programın kötü özelliklerinden biisi ise gerçek zamanlı koruma sağlamaması ve diğer alternatif araçlara göre daha yavaş bir hizmet sunması.

Emsisoft Emergency Kit

6. Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Microsoft Windows kullanıcıları için ücretsiz güvenlik yazılımı sunmakta. Geçmişte, Microsoft Security Essentials yazılımı Windows Vista ve Windows 7 kullanıcılarını virüsler, casus yazılımlara karşı korumak için kullanılırdı ve Windos 8 ile birlikte Windows Defender ile değişti. Windows Defender offers gerçek zamanlı, bulut tabanlı koruma sağlamakta ayrıca bütün Windows kullanıcıları için güvenli bir çalışma ortamı yaratmakta. Ne yazık ki, Windows Defender programını diğer programlarla birlikte kullanmak sistemi yavaşlatmakta olduğu için faydalı olmakaktadır. Bu yazılımlar, kötücül yazılım testlerinde çok yüksek puanlar elde edemedikleri için, çok fazla beklentide bulunmamalısınız.

Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Paranızı çarçur etmek istemiyor musunuz? Hepsi bir arada olan bir programı yükleyin

Bugün piyasada olan çok sayıdaki çok fazla, anti-kötücül yazılım, anti-virüs yazılımları, bilgisayar optimizasyon ve registry temizleme programları ile bugün karar vermek oldukça zor. Yine de, bir çok işi bir arada yapan programlar da bulunmakta örneğin Reimage tam olarak böyle bir program. Her ne kadar geçmişte Reimage yazılımının pazarlaması ile ilgili bazı negatif yorumlar bulunsa da, şirket son dönemler değişti ve kullanıcılarına üst kalite ve güvenilir ürünler sunmaya başladı. Biz Reimage programını oldukça faydalı bulmaktayız çünkü sunduğu özellikle kötücül yazılım temizleme, bilgisayar optimizasyonu ve kurtarma araçlarını bir arada sunmkta. Program Avira AntiVir tarama teknolojisi ile birleşip oldukça başarılı kötücül yazılım tespit oranı sunmakta bununla birlite Reimage Windows hatalarını düzeltebilir, bilgisayarın hızını arttırabilir ve sistemdeki bozuk sistem dosyalarını düzgün çalışanları ile değiştirip bilgisayarın fonksiyonelliğini arttırabilir. Her ne kadar bu program ücretli olsa da hakkında daha fazla bilgi edinmek için incelemesini okumanıı tavsiye etmekteyiz Reimage İncelemesi.

Reimage Repair

Yazar hakkında
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Kötü Amaçlı Yazılım Analiz Uzmanı...

Olivia Morelli ile iletişme geç
Esolutions Şirketi hakkında

Diğer dillerde oku